Küldetésnyilatkozat Tanácsadó központ Információs Központ Szolgáltató Központ Rendezvényszervezés Szándékaink támogatói Elérhetőségek
 
 

Információs Központ-Szeged

 

Az AGES QUOD AGIS Nonprofit Kft. és Információs Központ ( Szeged ) keretében nyújtott szolgáltatások:

Kiadványainkkal Szeged városában az egyetemistáknak – elsősorban a Jugyus hallgatóknak – igyekszünk segítséget nyújtani. Kiadványaink ingyenesek.
Az információs központ által kiadott kiadvány többek között az SZTE JGYPK Kisokos, az SZTE JGYPK Évkönyv, SZTE JGYPK Portré kötetek.

a) Az SZTE JGYPK Kisokos kiadása, az információs központ egyik alappillérét képezi, amelynek segítségével Szeged leendő és jelenlegi hallgatói fontos intézményi információk birtokába jutnak. A kiadvány a mindennapi hallgatói lét megtervezésében-szervezésében nyújt segítséget, továbbá az intézményi információk, hírek elérhetővé tételének is felületet biztosít.

SZTE JGYPK Kisokos 2004 SZTE JGYPK Kisokos 2006 SZTE JGYPK Kisokos 2008


b) Az SZTE JGYPK Évkönyv az információs központ kiadványa hagyományteremtő céllal jelenik meg a végzős hallgatók számára egymáshoz, és ezen keresztül az Alma Materhez fűződő szálak szorosabbá tételének érdekében. Emberi, szakmai kapcsolatok kialakulását segítheti elő az intézmény, és Szeged város hallgatói között. Továbbá kiváló kiinduló alapot teremt az Alumni mozgalomba való bekapcsolódáshoz.

SZTE JGYPK Évkönyv 2006 SZTE JGYPK Évkönyv 2007 SZTE JGYPK Évkönyv 2008 SZTE JGYPK Évkönyv 2009


c) Az SZTE JGYTFK Portré kötetek az információs központ által történő kiadásának célja és haszna az intézményi kommunikáció segítése. Ezen túl a kar szellemi, szakmai potenciáljának, és tudós-tanárok értő, exkluzív bemutatása a kar, a Szegedi Tudományegyetem, valamint Szeged és a Dél-alföldi régió polgárai számára. Ilyen kötet például az információs központ közbenjárására kiadott 2005-ben Tisza-parti Staféta, mely a szegedi tanárképző főiskolán végzett írók, költők, képző- és iparművészek albuma.

Tisza-parti Staféta


d) A JUGYU Kelepelő azzal a céllal készül az információs központ keretein belül, hogy a felvételt nyert elsőéveseknek egy kis ízelítőt adjon azokból a rendezvényekből, melyeket évről-évre megrendeznek Szeged város Hallgatói Önkormányzatainak tagjai és a hallgatók.

JUGYU Kelepelő 2004 JUGYU Kelepelő 2005 JUGYU Kelepelő 2006 JUGYU Kelepelő 2007


e) Az Iránytű az információs központ által létrehozott kiadvány Szegeden, ami az SZTE-n bevezetésre került Egységes Tanulmányi Rendszer (ETR) 3.3-as verziójának kezelését, hallgatói szintű felhasználói útmutatóit tartalmazza.

Iránytű


f) A Kredit Kalauz nélkülözhetetlen azoknak, akik hallgatói jogviszonyban állnak a Juhász Gyula Pedagógusképző Karral Szegeden. A Kalauz az információs központ közbenjárásával tájékoztatja a Kar hallgatóit az általános információkról és a jogszabályokról azért, hogy eligazodjanak az őket érintő információk útvesztőjében. Az információs központ új kezdeményezésére a Kalauzban bemutatkozik Szeged város Hallhatói Önkormányzata, a Hallgatói Centrum, ismertető található az igénybe vehető szolgáltatásokról és támogatásokról, valamint szabályzatok - többek között a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat - is megtalálhatók.

Kredit Kalauz 2002 Kredit Kalauz 2003-2004 Kredit Kalauz 2004 Kredit Kalauz 2005
Kredit Kalauz 2006 Kredit Kalauz 2007 Kredit Kalauz 2011  

SZTE JGYPK Diplomások Köre
SZTE JGYPK Tanári Állásbörze
AGES QUOD AGIS Nonprofit Kft. szakmai gyakorlat
AGES QUOD AGIS Hallgatók Pályakövető Kérdőíve
JugyuKlub Szavazás
  Webmester